Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi

Enfes Ezogelin Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı (tepeli)
  • 1/2 (yarım) Su bardağı arpa şehriyesi
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1, 5 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Tane havuç
  • 1 Tane kapya biber (kırmızı biber)
  • 4 Tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2, 5 Su bardağı tavuk suyu
  • 3 Su bardağı sıcak su

Enfes Ezogelin Pilavı  Tarifi Yapılışı

Süper bir pilav desem hiçte abartmış olmam :)
  1. Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz, biberleri çekirdeklerini çıkartıp minik minik kesiyoruz.
  2. Sıvı yağı pişireceğimiz tencereye alıp arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
  3. Hafifçe pembeleşen (çok değil sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek bir -iki dk. da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Tuzunu da ayarladıktan sonra üzerine kaynar olan tavuk suyunu ve normal suyu da döküp  karıştırıyoruz.
  6. Tencerenin kapağını kapatarak pirinçler göz göz olana kadar yüksek ateşte sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Pilavımız tamamen suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım.
  8. Üzerine kağıt havlu koyup birazda dinlenince servise hazır. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Yorumlar