İmam Bayıldı Tarifi
İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 3 adet sivri biber
- 6 adet sarımsak
- 10 dal maydanoz
- 5 dal taze nane
İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar Zebra desen soyulduktan sonra, 15-20 dakika çok tuzlu suda bekletilir.
- Soğan ve domates küp küp doğranır. ( Domatesin kabuğunu soymanız daha iyi olur)
Biberler ince dilimler halinde doğranır. Sarımsaklar iri dilimler halinde doğranır.
- Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı konur. Önce soğanlar, sonra biberler sotelenir.
- Domatesler atılırken, sarımsaklar da tavaya konur ve soteleme işlemi devam eder.
- Bu aşamada 2 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı esmer şeker konur. Dilerseniz 1 çay kaşığı da karabiber koyabilirsiniz. İnce ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri tavanın içine atalım, bir iki karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatalım.
- İç harç sotelendikten sonra, bir kaba konur ve dinlenmeye alınır.
- Bu arada patlıcanlar iyice kurulanır. Tavaya yeniden 6 kaşık kadar zeytinyağı konur ve patlıcanların her yönü renk değiştirip kızarana kadar çevrilir.
- Fırın tepsisinin altına koyacağınız pişirme kağıdını muslukta ıslatıp tepsinin altına koyalım ve Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayalım
- Tepsiye koyduğumuz patlıcanların bir bölümünü bıçak veya tatlı kaşığı ile açalım ve tüm iç harcı içine dolduralım.
- Yaklaşık 10 dakika kadar fırında kalan, patlıcanları oda sıcağında soğutalım 2 saat kadar Buzdolabında bekletelim, sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder