İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 6 adet sarımsak
  • 10 dal maydanoz
  • 5 dal taze nane

İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar Zebra desen soyulduktan sonra, 15-20 dakika çok tuzlu suda bekletilir.
  2. Soğan ve domates küp küp doğranır. ( Domatesin kabuğunu soymanız daha iyi olur)
    Biberler ince dilimler halinde doğranır. Sarımsaklar iri dilimler halinde doğranır.
  3. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı konur. Önce soğanlar, sonra biberler sotelenir.
  4. Domatesler atılırken, sarımsaklar da tavaya konur ve soteleme işlemi devam eder.
  5. Bu aşamada 2 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı esmer şeker konur. Dilerseniz 1 çay kaşığı da karabiber koyabilirsiniz. İnce ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri tavanın içine atalım, bir iki karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatalım.
  6. İç harç sotelendikten sonra, bir kaba konur ve dinlenmeye alınır.
  7. Bu arada patlıcanlar iyice kurulanır. Tavaya yeniden 6 kaşık kadar zeytinyağı konur ve patlıcanların her yönü renk değiştirip kızarana kadar çevrilir.
  8. Fırın tepsisinin altına koyacağınız pişirme kağıdını muslukta ıslatıp tepsinin altına koyalım ve Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayalım
  9. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların bir bölümünü bıçak veya tatlı kaşığı ile açalım ve tüm iç harcı içine dolduralım.
  10. Yaklaşık 10 dakika kadar fırında kalan, patlıcanları oda sıcağında soğutalım 2 saat kadar Buzdolabında bekletelim, sonra servis yapalım.
    Afiyet olsun.

Yorumlar