Kalamar Tavuk Tarifi

Kalamar Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü (julyen kesim)
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • Yeterince tuz
Sosu :
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Kalamar Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Bir tarafta Julyen doğranmış tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber eklenip harmanlanır.
  2. Diğer tarafta yumurta çırpılır. Üzerine soda Un, kabartma tozu ve karbonat eklenip homojen bir karışım elde edilir.
  3. Bu karışım tavukların üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır. En az 1 saat dolapta dinlendirilir.
  4. Dinlenen soslu tavuklar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
İşte hepsi bu kadar. 🤗
Afiyetler olsun efendim 😊

Yorumlar