Kaşık Salata (Gavurdağ Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet domates
 - 3 adet salatalık
 - 2 kuru soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 3-4 acı sivri biber
 - Yarım demet maydanoz
 - Taze reyhan
 - Taze nane
 - 1 çay bardağı kırılmış
 - Ceviz içi
 
Salata sosu için;
- 1 çay kaşığı kuru nane
 - 1 tatlı kaşığı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı sumak
 - Tuz
 - 3 yemek kaşığı nar ekşisi
 - 3 -4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Yarım limon suyu
 
Kaşık Salata (Gavurdağ Salatası) Tarifi Yapılışı
Yaz aylarında vazgeçilmez en sevdiğim salata 
 ekmeği bana bana yiyebileceğiniz nefis bir tat
- Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp süzün, mümkün olduğunca küçük küçük doğrayın, 
domates kabuklarını dilerseniz soyabilirsiniz.
 - Sos malzemelerini karıştırıp salataya gezdirin karıştırarak servis tabağına alıp, buzdolabına kaldırın ( böylece sebzeler suyunu salarak lezzeti birbirine geçecektir)
 - Soğuyan nefis satamızı her yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Ama mutlaka 
 kaşıkla yemelisiniz ekmeğinizi banarak 
Yorumlar
Yorum Gönder