Kaşık Salata (Gavurdağ Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 3 adet salatalık
- 2 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3-4 acı sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- Taze reyhan
- Taze nane
- 1 çay bardağı kırılmış
- Ceviz içi
Salata sosu için;
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 -4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
Kaşık Salata (Gavurdağ Salatası) Tarifi Yapılışı
Yaz aylarında vazgeçilmez en sevdiğim salata ekmeği bana bana yiyebileceğiniz nefis bir tat
- Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp süzün, mümkün olduğunca küçük küçük doğrayın, domates kabuklarını dilerseniz soyabilirsiniz.
- Sos malzemelerini karıştırıp salataya gezdirin karıştırarak servis tabağına alıp, buzdolabına kaldırın ( böylece sebzeler suyunu salarak lezzeti birbirine geçecektir)
- Soğuyan nefis satamızı her yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Ama mutlaka kaşıkla yemelisiniz ekmeğinizi banarak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder