Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kışlık Bamya Tarifi

Kışlık Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Bamya
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bamyalarımızı yıkıyoruz sünme olmasın diye ve öyle temizliyoruz.
  2. Temizledikten sonra tencere alalım ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim ve limon tuzunu da ekleyelim ve rengi hafiften dönene kadar pişirelim.
  3. Çeşme altında soğuk suda yıkayalım ve süzgece alıp suyu süzüldükten sonra tepsiye serelim.
  4. Biraz daha soğumasını bekleyelim ve istediğimiz miktarda birer pişirimlik buz dolabı poşetlerine katıp dolaba katalım.
Ben kışlık bamyayı bu şekilde ve domatesli de yapıyorum ama isterseniz sizde her şeyi yaptıktan sonra bamya yemeğine ne kadar domates kullanıyorsanız. Şimdiden poşet içine çiğden doğrayıp kata bilirsiniz ben o şekilde de yapıyorum ama sefer böyle yaptım sade.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?