Mermer Kek Tarifi

Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler (bardak ölçüm 200 ml):
Hamuru:
  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 1, 5 su bardağına yakın şeker (250 gr)
  • 1 paket vanilyalı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı krema (200 ml)
  • 2 su bardağı un (300 gr)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr bitter çikolata
Üzerine
  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Mermer Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce çikolatayı benmari usulü eritin, sıvı kremadan 6 kaşık ekleyip karıştırın & soğumaya bırakın.
  2. Bir kaba tereyağı, şekerleri ve tuzu koyup 1 dk kadar mikserle çırpın.
  3. Ardından yumurtaları tek tek içine ekleyerek çırpın, her birini 30 saniye kadar.
  4. Un, kabartma tozu ve kalan sıvı kremayı da ekleyip hepsi birbirine karışana kadar çırpın.
  5. Hamurun yarısını bir başka kaba alıp çikolata-krema karışımını ekleyip karıştırın.
  6. Kek kalıbını yağlayın. Sade harcın yarısını kalıba dökün. Bunun üstüne çikolatalı harcın tümünü dökün ve en son kalan sade harcı dökün.
  7. Çatal yardımıyla iki renkli kek harcın birbirine karışmasını sağlayın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede altlı üstlü 50-60 dk kadar pişirin.
  9. Pişdikten 15 dk sonra keki kalıptan çıkarın ve iyice soğumaya bırakın.
  10. Üzeri için çikolatayı eritin yağı da içine koyup karıştırın.
  11. Çikolatayı pastanın üzerine sürün.
  12. Dilerseniz sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz üstüne ama ben çikolatayı daha çok yakıştırıyorum.
    Afiyet olsun!!!

Yorumlar