Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük patates
 - 1 çay bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesimizin kabuklarını soyup yıkıyoruz.
 - Küçük küçük küpler halinde doğrayıp üzerini geçinceye kadar su ekliyoruz.
 - Çatalla kontrol edip yumuşadığından emin olana kadar iyice kaynatıyoruz ve süzüp eziyoruz.
 - İyice ezdikten sonra soğumadan tereyağımızı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.
 - Karabiber tuz ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz. Servise hazır 
 
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder