Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesimizin kabuklarını soyup yıkıyoruz.
  2. Küçük küçük küpler halinde doğrayıp üzerini geçinceye kadar su ekliyoruz.
  3. Çatalla kontrol edip yumuşadığından emin olana kadar iyice kaynatıyoruz ve süzüp eziyoruz.
  4. İyice ezdikten sonra soğumadan tereyağımızı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.
  5. Karabiber tuz ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz. Servise hazır 🤗
Afiyet olsun 

Yorumlar