Tezgah Kebapçısı Salatası (Adana Usulü) Tarifi

Tezgah Kebapçısı Salatası (Adana Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük yeşil biber
  • 1 büyük kırmızı kapya biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam taze nane
Sosu için
  • 1yemek kaşığı sumak
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Tezgah Kebapçısı Salatası (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar adanada hemen her işlek cadde de bir tezgah kebapçısı bulabilirsiniz. bu tezgahlarda yapılan salatalar dillere destan tadına doyulmaz bir lezzettedir işte sizlere o salatanın tarifini vermek istedim bugün sizlere
  1. Bütün malzemelerimi yıkayıp temizleyelim.
  2. Soğanları ve biberleri ikiye bölüp yarım ay şeklinde incecik doğrayalım.
  3. Domatesleri iri küpler halinde doğrayalım ve yeşillikleri de incecik doğrayalım hepsini karıştırma kabına alıp üzerine sumak atıp elimizle havalandırarak ezmeden tane tane ayırarak sadece karıştıralım.
  4. Ardından lezzetini verebilmek için diğer sos malzemelerini ekleyelim ve tekrar bir iki kez karıştırıp servis tabağına alarak sunuma hazır hale getirelim.
  5. Bu salataya sos malzemelerini değilde sadece tuz ve sumak ekleyerek kebab dürümlerin içinde de veya kebabı açık servis ederken alt taban olarakda kullanabilirsiniz. Yani servis tabağına bu salatayı yayıyorsunuz ve üzerine de yaptığınız tavuk veya et kebabı koyuyorsunuz sonuç olarak harika bir sunum tablosu çıkıyor ortaya. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yorumlar