Topalak Tarifi

Topalak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 subardağı un
  • 1,5 subardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta
  • 1 büyük kurusoğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Bir tutam maydanoz
  • Kurutulmuş kırmızıbiber

Topalak Tarifi Yapılışı

  1. Unu yağsız tavada hafif rengi değişip kokusu çıkana kadar kavrulur soğuyunca içine bütün malzemeleri katıp 1 çay bardağı kadar su ilave edip yoğuruyorsun.
  2. Biraz dillendirip hamuru misket şeklinde elini suya batırıp yuvarlıyorsun.
  3. Tepsiye biraz un katıp içine atıp yapışmaması için harmanlıyorsun.
  4. Tencereye sıvı yağ katıp içine kurubiber, 1 tatlı karabiber, nane, 2 kaşık salça katıp kavuruyorsun. İçine bir litreyi geçik su katıp kaynatıyorsun.
  5. İçine köfteleri atıp haşlanmış nohut kurutulmuş kırmızıbiber katıp kaynatın piştiğini anlayınca ocağı kapatın afiyet

Yorumlar