Trileçe ( Böğürtlen Soslu ) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5-2 su bardağı un (Çok akışkan olmasın )
Şerbeti için;
- 1 paket krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
Üzeri için;
- 1 paket krem santi
- 1 su bardağı süt
- Böğürtlen sos için;
- 250 gr böğürtlen
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Trileçe ( Böğürtlen Soslu ) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpük köpük beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim unu kontrollü ekleyelim çok akışkan olmasın.
- Daha sonra büyük boy kare borcama harcımızı boşaltalım ve birkaç kez tezgaha vuralım( bu işlem kabarcıkların üste çıkmasını sağlayacak ve kekimiz daha çok kabaracak)
- Daha önce ısıttığımız alt üst ayarlı fırında 15 dakika 175 derece 15 dakika 150 derece de üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken böğürtlen sosunu hazırlayalım.
- 250 gr böğürtlenin saplarını ayıklayıp, güzelce yıkayın.
- Yıkadığınız böğürtlenlerin suyunu süzdükten sonra küçük bir tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
- Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile eritin.
- Böğürtlenlerin üzerine ilave edip, ara sıra karıştırarak pişirin. Karıştırırken kaşığınızın tersi ile hafif hafif böğürtlenleri ezin ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizi fırından alalım soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizin şerbetini dökelim.
- Kekimizi bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletelim. Vaktiniz yoksa 2-3 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
- Daha sonra dinlendirdiğimiz kekimize ilk önce krem santi sonra böğürtlen sosunu dökelim. Trileçemiz servise hazır
Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder