28 Ağustos 2019 Çarşamba

Baklava Yufkasından Çıtır Kol Böreği Tarifi

Baklava Yufkasından Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
İç Harcı İçin ;
  • 400 gram kadar beyaz peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış peynir (Harç olarak soğan ile birlikte kıyma da kavurabilirsiniz. Ben yarısını kıymalı, yarısını peynirli yaptım.)

Baklava Yufkasından Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı suyu karıştırın.
  2. Baklavalık yufkanın ilk 3 katına bu karışımdan fırçayla sürün, 4. yufkaya sürmeyin.
  3. Yufkanın uzun tarafına yanlamasına ve kenarlarda 2 parmak boşluk kalacak şekilde dilediğiniz harçtan koyun. Ben yarısını kıymalı, yarısını peynirli yaptım.
  4. Ardından iki kenarını içe doğru kıvırıp böreği rulo yapın ve yaptığınız ruloyu ortaya ikiye katlayıp tepsiye alın.
  5. Her bir börek toplamda 4 yufkadan oluşacak, yalnızca 3 yufkaya sos sürülecek.
  6. Dilerseniz börekleri hazırlayıp buzluğa atabilir servis edeceğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz, sıcak sıcak daha güzel oluyor.
  7. Son olarak kalan sosa 1 yumurtanın sarısını ekleyip böreklerin üstlerine sürün ve 180 derecede, alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder