Canon EOS M6 Mark II ve EOS 90D ortaya çıktı

Uygun fiyatlı çözümler arayan son kullanıcıdan, sinema filmleri çeken profesyonellere kadar her segmente hitap eden Canon’un yeni fotoğraf makineleri EOS M6 Mark II ve EOS 90D hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.
Sızıntı doğrudan Canon Avustralya‘dan geldi. Zira, internet sitesinde her iki cihazın için hazırlanan tanıtım videolarının yayınlanması özelliklerin büyük bir bölümünü gözler önüne serdi. Canon’un orta segmente hitap eden her iki modeli, 32.5 Megapiksel çözünürlüğünde APS-C sensöre ev sahipliği yapıyor.

Canon EOS M6 Mark II ve EOS 90D özellikleri

Göz algılama ile güçlendirilen Dual Pixel otomatik netleme teknolojisinin yer aldığı fotoğraf makineleri, 4K çözünürlükte 30 fps, Full HD çözünürlükte ise 120 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor.DIGIC 8 işlemciden güç alan ve 14 fps seri çekim hızına sahip olan EOS M6 Mark II tasarımsal açıdan orjinal modele yani EOS M6’ya çok benziyor. Ancak, pozlama telafisi kadranı bu modelde yerini çok işlevli bir kadrana bırakıyor. Vlog çekenler için hareketli yapıda bir ekranın yer aldığı cihaz, harici elektronik vizöre sahip.Canon EOS 90D DSLR fotoğraf makinesi ise 10 fps hızında çekim yaparken, 45 noktadan çapraz tip otofokus algılayıcıya sahip. Bu sayede sürekli AF çekim yapabilen ve optik vizörü bünyesinde barındıran cihaz, suya ve toza dayanıklı yapıda. Ayrıca dikey çekimler için köşeye monte edilen bir deklanşör bulunuyor.
Bunlar doğrudan Canon tarafından paylaşılırken diğer özellikler, çıkış tarihi ve fiyat bilinmiyor.

Yorumlar