El Açması Çıtır Börek Tarifi

El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kadar)
  • Açmak için 1 su bardağı un, 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Üstüne sürmek için
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç malzeme;
  • Peynirli, patatesli, kıymalı, patlıcanlı iç harcı kullanabilirsiniz

El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı malzemeler ve kabartma tozu hamur yoğurma kabına alınarak, un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. 12 bezeye ayrılır.
  2. Un ve nişasta karıştırılır. 6’şarlı iki grup olarak, nişasta un karışımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tane aralar yağlanmadan üst üste konur.
  3. Diğer gruba da aynı işlem uygulanır.
  4. İlk grubu çok inceltmeden açabildiğimiz kadar açıp, ortadan ikiye keseriz.
  5. Yuvarlak kenarına iç harcı koyup çok sıkmadan rulo yapılır.
  6. Bir yufkadan iki rulo çıkarmış oluyoruz. 3’er cm boyutunda kesip yaklaşık 20 adet böreğimiz oluyor.
  7. Diğer 6 gruba da aynı işlemi uygulayın. Dilerseniz 4 adet rulo yufkasına farklı iç malzeme koyabilirsiniz.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye böreklerimiz dizilir.Üzerine karışım yağ, fırça ile sürülür.
  9. 180 derecede 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar