El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kadar)
- Açmak için 1 su bardağı un, 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Üstüne sürmek için
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç malzeme;
- Peynirli, patatesli, kıymalı, patlıcanlı iç harcı kullanabilirsiniz
El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Sıvı malzemeler ve kabartma tozu hamur yoğurma kabına alınarak, un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. 12 bezeye ayrılır.
- Un ve nişasta karıştırılır. 6’şarlı iki grup olarak, nişasta un karışımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tane aralar yağlanmadan üst üste konur.
- Diğer gruba da aynı işlem uygulanır.
- İlk grubu çok inceltmeden açabildiğimiz kadar açıp, ortadan ikiye keseriz.
- Yuvarlak kenarına iç harcı koyup çok sıkmadan rulo yapılır.
- Bir yufkadan iki rulo çıkarmış oluyoruz. 3’er cm boyutunda kesip yaklaşık 20 adet böreğimiz oluyor.
- Diğer 6 gruba da aynı işlemi uygulayın. Dilerseniz 4 adet rulo yufkasına farklı iç malzeme koyabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye böreklerimiz dizilir.Üzerine karışım yağ, fırça ile sürülür.
- 180 derecede 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder