Ana içeriğe atla
Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı et
 
- 1 büyük boy soğan
 
- 4 biber
 
- 1 domates
 
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
 
- Sıvıyağ
 
- 1 buçuk tatlı kaşığı kekik
 
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Et Sote Tarifi Yapılışı
- 500 gram dana kuşbaşı et orta ateşte ocağa alınır.
 
- Etler suyunu salıp, geri çekene kadar beklenir.
 
- Suyunu çeken etlere göz kararı sıvı yağ eklenir. Daha sonra minik minik doğranmış olan soğan, biber ve domates, ete katılarak kavurma işlemine devam edilir.
 
- Soğan, biber ve domates öldükten sonra salçamız ve baharatlarımız ilave edilerek et ile harmanlanır.
 
- Üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte 45-50 dakika kendi buharıyla pişmeye bırakılır.(Ara ara et kontrol edilerek suyunu çektiği durumlarda sıcak su takviyesi yapılır. )(Tuzu, yemeğim piştikten sonra atıyorum çünkü yemek yapma esnasında atılan tuz etin sertleşmesini sağlıyor. )
(İsteğe göre biber ve domates sayısında azalma yada artttırma yapabilirsiniz. )
Afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder