Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 büyük boy soğan
  • 4 biber
  • 1 domates
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. 500 gram dana kuşbaşı et orta ateşte ocağa alınır.
  2. Etler suyunu salıp, geri çekene kadar beklenir.
  3. Suyunu çeken etlere göz kararı sıvı yağ eklenir. Daha sonra minik minik doğranmış olan soğan, biber ve domates, ete katılarak kavurma işlemine devam edilir.
  4. Soğan, biber ve domates öldükten sonra salçamız ve baharatlarımız ilave edilerek et ile harmanlanır.
  5. Üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte 45-50 dakika kendi buharıyla pişmeye bırakılır.(Ara ara et kontrol edilerek suyunu çektiği durumlarda sıcak su takviyesi yapılır. )(Tuzu, yemeğim piştikten sonra atıyorum çünkü yemek yapma esnasında atılan tuz etin sertleşmesini sağlıyor. )
    (İsteğe göre biber ve domates sayısında azalma yada artttırma yapabilirsiniz. )
    Afiyet olsun ❤️

Yorumlar