10 Ağustos 2019 Cumartesi

Frambuazlı Cheescake Tarifi

Frambuazlı Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 400 ml sıvı krema (klasik su bardağı) ölçü olarak kullanıyorum
  • 600 gr Labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin

Frambuazlı Cheescake Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce alt tabanı hazırlıyoruz .
  2. Bisküvileri rondodan geçirip üzerine 50 gr erittiğimiz margarini ekleyip yoğuralım.
  3. Sonra yağlı kağıt ile hazırladığımız kelepçeye bisküvileri bir kaşık yardımı ile yayalım bastırarak sonra iç kremaya geçelim .
  4. Yumurta ve labneyi çırpalım.
  5. Yavaş-yavaş yavaş şeker ilave edelim nişastayı ekleyelim.
  6. Sonra vanilya ekleyelim ,en son limon suyu ekleyelim .
  7. 25 cm lik kelepçe kalıbı kullanıma uygundur .
  8. Yarım saat bir süre dolapta bekletelim s.
  9. 180 derece 10 dakika sonra 160 derece pişirmeye devam edelim .
  10. Üzeri için sos: genelde hazır paket frambuazlı sos kullanıyorum fırın ayarına göre değişim gösterebiliyor . Bazen 45 dak bazen 1 saat afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder