Hurmalı Bebe Bisküvisi Tarifi

Hurmalı Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet hurma
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilip ılık hale getirilecek)
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Fırından çıkınca üzerine sürmek için az pekmez

Hurmalı Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı

  1. Hurmalar güzelce yıkanıp 10 dakika suda bekletilir ve kabukları soyulur.
  2. Ardından çekirdeği çıkartılan hurmalar blenderdan geçirilerek püre haline getirilir.
  3. Ayrı bir kabın içerisine püre haline getirdiğimiz hurmalar, yarım su bardağı pirinç unu, 1 yumurta sarısı ve eritilip ılık hale getirilmiş tereyağı eklenir.
  4. Az az tam buğday unu eklenerek yoğrulmaya başlanır.
  5. Bebe bisküvisi hamurumuz hazırlandıktan sonra şekil verilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  6. Kontrollü pişirmenizde fayda var fazla kızarmasın.
  7. Fırından çıkarılan bebe bisküvilerinin ilk sıcağı çıktıktan sonra isteğe bağlı üzerine pekmez sürülür. Miniklere afiyet olsun.

Yorumlar