iPhone 11 ile video düzenlemeye gerek kalmayacak!

Henüz iOS 13 sürümünü kullanıma sunmayan Apple’ın şaşırtıcı bir hamle ile iOS 13.1 Beta 1 sürümünü yayınladığını sizlere duyurmuştuk. iOS 13.1 Beta 1 sürümü, iOS 13 Beta sürümlerinden kaldırılan özelliklere ev sahipliği yapıyor.
Haritalar uygulaması için ETA desteği ve kısayol otomasyonu gibi birçok özellik, iOS 13.1 Beta ile geliştiricilere sunuldu. Apple’ın düşüncesi iOS 13 sürümünü, 2019 iPhone modelleri ile piyasaya sürmek ve iOS 13.1 sürümünü kısa süre içerisinde yayınlayarak hataları düzeltmek, eksik özellikleri kullanıma açmak.

iPhone 11 gerçek zamanlı video düzenleyebilecek

Bir iOS geliştiricisi, iOS 13.1 Beta sürümünde iPhone 11 modellerinin bugüne kadar dile getirilmeyen eşsiz özelliklerinden birisini keşfetti. HEVC formatındaki videoları alfa kanallarıyla kodlama desteğinden bahsediyoruz.
Bu özellik çekimler sırasında gerçek zamanlı olarak düzenlenme yapmayı sağlıyor. Yani, video çekimi sırasında yeşil perde gibi ekipmanlar kullanıyorsanız, çekimin bitmesini beklemeden doğrudan arka planı değiştirmeniz mümkün.Apple geçen yıl Ekim ayında Danimarka merkezli Spektral adlı girişimi satın almıştı. Bu özelliğin ortaya çıkmasında, Spektral’in satın alınmasının büyük payı var. Spektral geliştirmiş olduğu teknolojiyi şu şekilde tanımlıyor;
” Öncü ve benzersiz teknolojimiz, makine öğrenme ve bilgisayarlı görme tekniklerine dayanmakta. Derin sinir ağlarını ve spektral grafik teorisini modern GPU’ların hesaplama gücü ile birleştiren motorumuz, kameradaki görüntüleri ve videoları gerçek zamanlı olarak doğrudan cihaz üzerinde işleyebilir. ”
Yani reklam afişinde görebileceğiniz gibi iPhone 11 gerçek zamanlı video düzenleme yeteneği sayesinde resim, efekt ve arka planları videolara çekim sırasında ekleme şansı sunacak.

Yorumlar