İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- Yarım şu bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un (hamurun kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
İçi İçin ;
- Sürülebilir çikolata
İzmir Bombası Tarifi Yapılışı
- Derin bir kabın içerisine su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alalım.
- Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar unu yavaş yavaş ilave edelim ve yoğuralım.
- Kıvam alan hamurumuzun üstünü streç film ile kapatalım ve 20 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuza şekil vermeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt ve üst ayarında çalıştıralım.
- Hamuru tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim daha sonra hamuru bir bıçak yardımı ile 18 parçaya ayıralım ve küçük bezeler haline getirelim.
- Bezeyi elimizle bastırarak hafifçe genişletelim daha sonra oklava ile hamuru ince bir şekilde açalım.
- Açtığımız hamurun ortasına sürülebilir çikolata koyalım ve bohça haline getirelim.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdı yerleştirelim.
- Hazırladığımız bohçaları tepsimize yerleştirelim.
- Fırınımızın ayarını 220 ° düşürelim fanlı olarak pişirelim (pişirme işleminde fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim) 5 – 6 dakika da pişecektir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder