İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • Yarım şu bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı un (hamurun kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
İçi İçin ;
  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisine su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alalım.
  2. Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar unu yavaş yavaş ilave edelim ve yoğuralım.
  3. Kıvam alan hamurumuzun üstünü streç film ile kapatalım ve 20 dakika dinlendirelim.
  4. Hamurumuza şekil vermeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt ve üst ayarında çalıştıralım.
  5. Hamuru tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim daha sonra hamuru bir bıçak yardımı ile 18 parçaya ayıralım ve küçük bezeler haline getirelim.
  6. Bezeyi elimizle bastırarak hafifçe genişletelim daha sonra oklava ile hamuru ince bir şekilde açalım.
  7. Açtığımız hamurun ortasına sürülebilir çikolata koyalım ve bohça haline getirelim.
  8. Fırın tepsimize pişirme kağıdı yerleştirelim.
  9. Hazırladığımız bohçaları tepsimize yerleştirelim.
  10. Fırınımızın ayarını 220 ° düşürelim fanlı olarak pişirelim (pişirme işleminde fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim) 5 – 6 dakika da pişecektir.
Afiyet olsun

Yorumlar