Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası
Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam dereotu
Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası Yapılışı
- Öncelikle kabakları ve havuç rendeleyin.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ eklenir ve erimesi beklenir.
- Eriyen yağın üzerine rendelenmiş kabak ve havuç ilave edilir ve sotelenir.
- Sotelenen sebzelerin üzerine un ilave edilir ve kavrulur.
- Kavrulan un ve sebzelerin üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edilir ve karıştırılır.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen sebzelerin üzerine bir su bardağı soğuk süt eklenir. Baharatlar ve dereotu ilave edilerek beş dakika daha kaynatılır ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder