Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası  İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 1 tutam dereotu

Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası  Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları ve havuç rendeleyin.
  2. Tencereye tereyağ ve sıvı yağ eklenir ve erimesi beklenir.
  3. Eriyen yağın üzerine rendelenmiş kabak ve havuç ilave edilir ve sotelenir.
  4. Sotelenen sebzelerin üzerine un ilave edilir ve kavrulur.
  5. Kavrulan un ve sebzelerin üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edilir ve karıştırılır.
  6. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  7. Pişen sebzelerin üzerine bir su bardağı soğuk süt eklenir. Baharatlar ve dereotu ilave edilerek beş dakika daha kaynatılır ve servis edilir.

Yorumlar