Ana içeriğe atla
Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası 
 
Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası  İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
 
- 1 adet havuç
 
- 2 yemek kaşığı un
 
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 su bardağı süt
 
- 5 su bardağı su
 
- Tuz, karabiber
 
- 1 tutam dereotu
 
Kabak Çorbası Tarifi Sütlü Kabak Çorbası  Yapılışı
- Öncelikle kabakları ve havuç rendeleyin.
 
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ eklenir ve erimesi beklenir.
 
- Eriyen yağın üzerine rendelenmiş kabak ve havuç ilave edilir ve sotelenir.
 
- Sotelenen sebzelerin üzerine un ilave edilir ve kavrulur.
 
- Kavrulan un ve sebzelerin üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edilir ve karıştırılır.
 
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
- Pişen sebzelerin üzerine bir su bardağı soğuk süt eklenir. Baharatlar ve dereotu ilave edilerek beş dakika daha kaynatılır ve servis edilir.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder