6 Ağustos 2019 Salı

Katmer Tatlısı Tarifi

Katmer Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır baklavalık yufka
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı dolusu ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Katmer Tatlısı Tarifi Yapılışı

Geçenlerde ünlü bir restaurant zincirinde yemekten sonra yediğim ve bayıldığım bu tatlıyı evde de yapmak istedim. Sonuç harika oldu. Umarım siz de beğenirsiniz😊
  1. 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir.
  2. 2 adet baklavalık yufka üst üste tezgaha serilir.
  3. Üstüne eritilmiş tereyağının yarısı dökülür ve kaşıkla yufkanın her yerine yayılır.
  4. Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı ve 1 buçuk çorba kaşığı toz şeker eşit şekilde serpiştirilir.
  5. 1 tatlı kaşığı kaymak elde küçük parçalara ayrılıp yufkanın dört beş farklı noktasına bırakılır.
  6. Yufka sağ sol alt ve üstten kapatılır. (Bu bir porsiyon tatlı. Geri kalan malzeme ile bir porsiyon daha çıkacak. )
  7. Etrafı kapatılan tatlı teflon tavaya alınır.
  8. Bir tarafı altın sarısından biraz daha koyu olunca diğer tarafa çevrilir.
  9. Kızaran üst kısma çok az tereyağı sürülür.
  10. Diğer taraf pişince tereyağlı kısım tekrar alt tarafa gelecek şekilde tatlı çevrilir.
  11. Yağlanmamış taraf da az yağlanır. Tekrar çevrilir. Yani tereyağıyla yağlanan iki taraf da 15-20 saniye tavada kızartılacak.
  12. Servis tabağına alınan tatlı maraş dondurması ile servis edilebilir. (Pakette geriye kalan yufka ile börek yapabilirsiniz. ) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder