Kekli Parfe Tarifi

Kekli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin ;
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un Dikkat : Undan una fark ediyor azar azar kıvamı yakalayarak ekleyelim)
Parfe İçin ;
  • 2 paket krem şanti
  • 1 kutu sıvı krema
  • Muz
  • Şeftali
  • Armut
  • Çilek
  • Kuru meyve
  • 1 su bardağı ceviz
  • Damla çikolata

Kekli Parfe Tarifi Yapılışı

  1. Keki ; 3 yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sırasıyla sıvı malzemeleri ilave ediyoruz 190 ° fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Daha sonra soğuması için bir köşeye bırakıyoruz.
  4. Krem şantiye üstünde yazan tarife göre hazırlıyoruz içine sıvı kremayı ekleyip çırpıyoruz.
  5. Buz dolabının buzluğuna atıp 15 dakika bekliyoruz.
  6. Daha sonra soğuyan keki parçalıyoruz genişçe bir kaba alıp buzdolabında bekleyen krem şantiye üstüne boşaltıyoruz.
  7. Meyveleri küp küp doğrayıp onu da üstüne döküyoruz.
  8. Ceviz damla çikolata kuru meyveleri de kattıktan sonra güzelce karıştırıyoruz.
  9. Herhangi bir kalıba streç film geçirip karışan harcı döküyoruz.
  10. Buzluğa atıp donana kadar bekliyoruz.
  11. Buzluktan çıkartıp servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar