15 Ağustos 2019 Perşembe

Körili Tavuklu Makarna Tarifi

Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğüs (Jülyen usulü doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kutu krema
  • 1/2 (yarım) paket makarna

Körili Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları derin bir kaba alalım. Üzerine zeytinyağı ve baharatları (KÖRİ HARİÇ) ekleyerek karıştıralım.
  2. Üzerini streçle kapatarak 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  3. Tavukların dinlenme süresi dolunca makarnayı haşlamaya başlayalım.
  4. Bu esnada orta büyüklükte yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve kızmasını bekleyelim.
  5. Yağ kızınca tavukları tek tek tavaya dizelim üst üste gelmemesine dikkat edelim.
  6. Arkalı önlü tavuklar altın rengi olana dek pişirelim.
  7. Pişen tavukların üzerine krema ve köriyi ilave ederek 2-3 dk daha pişirelim.
  8. En son haşlanan makarnayı da ekleyerek 5-6 dk daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder