Körili Tavuklu Makarna Tarifi
Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğüs (Jülyen usulü doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kutu krema
- 1/2 (yarım) paket makarna
Körili Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı
- Tavukları derin bir kaba alalım. Üzerine zeytinyağı ve baharatları (KÖRİ HARİÇ) ekleyerek karıştıralım.
- Üzerini streçle kapatarak 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Tavukların dinlenme süresi dolunca makarnayı haşlamaya başlayalım.
- Bu esnada orta büyüklükte yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve kızmasını bekleyelim.
- Yağ kızınca tavukları tek tek tavaya dizelim üst üste gelmemesine dikkat edelim.
- Arkalı önlü tavuklar altın rengi olana dek pişirelim.
- Pişen tavukların üzerine krema ve köriyi ilave ederek 2-3 dk daha pişirelim.
- En son haşlanan makarnayı da ekleyerek 5-6 dk daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder