28 Ağustos 2019 Çarşamba

Kıymalı Karnıyarık Tarifi

Kıymalı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
İçi İçin ;
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 5 adet biber
  • 5 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kıymalı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Çok sevilen bir lezzetle devam ediyoruz. 💯KARNIYARIK💯
  1. Öncelikle patlıcanlar alacalı bir biçimde soyulur ve kızartılır. 🍆🍆🍆🍆
  2. İçi için soğanlar biberler ve domatesler küçük küçük doğranır. 🌶🍅🌶🍅
  3. Tavaya kıyma koyulur ve kavrulur üzerine sıvı yağ koyulur ve biraz daha kavrulur.
  4. Soğanlar ve biberler eklenir ve yumuşayana kadar kadar kavrulur.
  5. Salça ve baharatları ekleyip en son domatesleri koyup pişirelim.
  6. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizelim ve üzerini bıçak ile kesip ortasını ezerek açalım.
  7. Hazırladığımız içten 1. 5 yemek kaşığı kadar koyup bütün patlıcanları böyle bitirelim.
  8. En son artan iç harcı tepsiye döküp 200° fırında 10-15 dakika daha pişirelim.
    Ardından servise Hazır.
    Yalanların eline sağlık
    Şimdiden Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder