Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi

Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya (hazır pasta keki)
  • 1 paket krem şanti (İsteğinize göre çilekli, orman meyveli de olabilir, ben sade kullandım)
  • Krem şantiyi yapabilmek için gerekli miktarda süt
  • 200 gr çilek
  • 1 Paket bitter çikolata (isteğinize göre sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek için:
  • Fındık, antep fıstığı, damla çikolata, çilek sosu da kullanılabilir.

Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Pasta tabanını dört tane çıkacak kadar bir geniş bardakla kesiyoruz. (Fotoğraftaki gibi küçük pastacıklar elde etmek için)
  2. Toz krem şantiye sütünü ekleyip mikserle çırpıyoruz, hazır olduğunda dolaba atıp soğumasını bekliyoruz.
  3. Çilekleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
  4. Üzerine dekor amaçlı çikolata sosunu hazırlamak için bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. (Benmari için; bir tencereye su koyuyoruz üzerine cam bir kase oturtuyoruz, ancak buradaki püf noktamız tenceredeki kaynayan su asla cam kaseye temas etmemeli, kasemizin içerisine bitter çikolatamızı kırıyoruz ve eritiyoruz eridikten sonra biraz parlak gözükmesi için tereyağımızı ekleyip eritiyoruz ve sosumuz da hazır.
  5. Pastamızın ara katına krem şantimizi sürüp çileklerimizi diziyoruz arasına dilerseniz fındık fıstık ilave edebilirsiniz.
  6. Üst tabanını da koyuyoruz koyduktan sonra pastamızın üzerinide güzelce krem şantiyle sıvıyoruz.
  7. Daha sonra hazırlamış olduğumuz çikolata sosumuzu kaşık yardımıyla üzerine gezdiriyoruz.
  8. Pastamızı süslemek için bir çilek dilimi kullanıyoruz.
    Ve pastalar servise hazır!

Yorumlar