Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 100 gr margarin veya tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- Ceviz içi
Muhallebi İçin ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebi için krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilyasını ekliyoruz kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi katıp 2 dakika mikser ile çırpıyoruz.
- Daha sonra tavamıza margarini koyup eritiyoruz.
- İçine kadayıfları koyup kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz kadayıfların üzerine 6 yemek kaşığı şeker ve ceviz içini ilave edip altını kapatıyoruz.
- Kabımızın tabanına kadayıflı karışımdan biraz döküp her tarafına eşit dağıtıyoruz.
- Üzerine bütün muhallebiyi döküp geri kalan kadayıflı karışımı eşit olarak üzerine dağıtıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımız dolaba kaldırıp bir kaç saat sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder