20 Ağustos 2019 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz içi
Muhallebi İçin ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak muhallebi için krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynayınca altını kapatıp vanilyasını ekliyoruz kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuduktan sonra krem şantiyi katıp 2 dakika mikser ile çırpıyoruz.
  4. Daha sonra tavamıza margarini koyup eritiyoruz.
  5. İçine kadayıfları koyup kısık ateşte kavuruyoruz.
  6. Kavurduğumuz kadayıfların üzerine 6 yemek kaşığı şeker ve ceviz içini ilave edip altını kapatıyoruz.
  7. Kabımızın tabanına kadayıflı karışımdan biraz döküp her tarafına eşit dağıtıyoruz.
  8. Üzerine bütün muhallebiyi döküp geri kalan kadayıflı karışımı eşit olarak üzerine dağıtıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan tatlımız dolaba kaldırıp bir kaç saat sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder