20 Ağustos 2019 Salı

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  3. Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
  4. Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlamış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz her iki şekilde de çok güzel oluyor.
  5. Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
  6. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  7. Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin.
  8. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Nohutlu pilav püf noktaları

  • İlk olarak pirincinizin nişastasının gitmesi için en az 20 dakika tuzlu ve ılık suda bekletmelisiniz.
  • Eğer elinizin altında varsa pilavınızı tavuk suyundan yapınız. Tavuk suyu pilavınıza ayrı bir lezzet verecektir.
  • Nohutlarınızı yeni haşlayacaksanız 1 gece öncesinden suya koymanız ve düdüklü tencerede haşlamanız siz zaman kazandıracaktır. Aynı zamanda nohutlarınızı fazla haşlayarak dolabınıza kaldırabilir ve pilav ya da çorbalarınıza vakit harcamadan ekleyebilirsiniz.
  • Pilavınız piştikten sonra üzerine temiz bir bez ya da kağıt havlu örterek dinlenmeye bırakmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder