Patlıcanlı Risotto Tarifi

Patlıcanlı Risotto Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml su bardağı Risotto pirinci
  • 200 ml su bardağı beyaz şarap
  • 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 200 ml su bardağı toz parmesan peyniri
  • 2 adet et bulyon
  • 2 adet közlenmiş doğranmış  patlıcan
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 litre su

Patlıcanlı Risotto Tarifi Yapılışı

Merhaba. Sizlere lezzeti inanılmaz   orjinal bir tarif veriyorum. Öncelikle size püf noktalarını vermek istiyorum. Risotto yaparken tek zorluğu başından ayrılmamanız gerekiyor. Bunun dışında son derece kolay. Pirinç kesinlikle risotto pirinçi olmalı. Risotto pirinçi bizim prinçlerimiz gibi yıkanmıyor. Yıkamadan kullanıyoruz. Böylece pirinçin kendine has kremalı gibi olan lezzetini kaybetmiyoruz. Şarap yerine başka hiç bir şey kullanmayın lütfen.
Hadi yapmaya başlayalım.
  1. İlk önce bulyonlu suyumuzu hazırlayalım.
  2. 2 litre kaynayan suya bulyonları koyalım ve karıştıralım.
  3. Bu et suyunu pilavı yaptığımız süre boyunca kısık ateşte tutalım.
  4. Derince 1 tavaya zeytinyağını koyalım.
  5. Küçük küçük doğradığınız kuru soğanları ilave edelim ve iyice yumuşayana kadar orta ateşte  soteleyelim.
  6. Küçük küçük doğradığımız sarımsakları ilave edip şöyle bir kavurup pirinci ilave edelim.
  7. 2-3 dakika pirinci kavurup şarabı ilave edelim.
  8. Pirinç şarabı biraz çektikten sonra kaynamakta olan et suyumuzdan 1 kepçe ilave edip karıştıralım.
  9. Pirinç suyu tam çekmeye yakın tekrar 1 kepçe daha ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  10. Közlenmiş ve küçük küçük doğranmış patlıcanları ilave edelim.
  11. Tekrar 1 kepçe daha kaynayan et suyumuzdan ilave edelim ta ki et suyumuz bitene kadar kepçe kepçe ilave edelim.
  12. Son kepçe et suyundan sonra tereyağını ilave edip karıştıralım. Hafif sulu bırakıp altını kapatalım. Parmesan peynirini ilave edelim karıştıralım.
  13. Çekilmiş karabiberi ilave edip (şu ana kadar tuz koymadık çünkü peynirin tuzuna göre ayarlayacağız) tuzunu ayarlayıp ağzını kapatalım.
  14. 15 dakika dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
    Not : Piştiğini anlamak için dişlerimizin arasına aldığımız pirinç tanesi çok hafif sert olmalı. (aldante kıvamında)
    Bu tarifi  tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz yada ızgara et  veya ızgara tavuk yanında da muhteşem olur.

Yorumlar