Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su (pirinci ölçtüğünüz bardak ile ölçünüz) (kaynar su)
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
En lezzetli pilavı ben yaparımcılar haydi deneyelim hep birlikte 

Kimine göre çok kolay kimine göre hiç beceremem diyenlerin yemeğidir pirinç pilavı
Kimine göre çok kolay kimine göre hiç beceremem diyenlerin yemeğidir pirinç pilavı
- İlk olarak pirinçlerimizi suda bekletiyoruz.
- Daha sonra ara ara suyunu değiştirip berrak bir su elde edene kadar yıkıyoruz.
- Daha sonra yapışmaz teflon tenceremize sıvı yağını ekliyoruz ve şehriyemizi kavuruyoruz.
- Daha sonra pirincimizi koyuyoruz ve kavuruyoruz.
- Pirinçlerimiz sertleşip kavrulana kadar pişiriyoruz ve suyunu ekliyoruz.
- Tereyağını suyunu ekledikten sonra ekliyoruz ki pirinçlerimiz sararmasın.
- Daha sonra tenceremizin kapağını kapatıp en kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilâvımız piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu koyarak nemini almasını sağlayalım ve demlendikten sonra servise hazır.
Şimdiden afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder