WPA3 standardı iptal edilebilir!

WPA3 kablosuz güvenlik standardı, geçtiğimiz sene WPA2 standardında bulunan çeşitli yetersizlikler nedeniyle ortaya çıkmıştı. Fakat yeni standart WPA3 güvenlik açığı ile gündeme yeniden geldi.

WPA3 güvenlik açığı nedeniyle parolanız ifşa olabilir!

Tanıtılmasının ardından geçen kısa bir süre içerisinde standardın kullandığı protokolde tespit edilen güvenlik açığı nedeniyle alay konusu olmuştu.Açıkların kapatılması için standarda, ekstra bir güvenlik protokolü eklenmişti. Fakat yeni keşfedilen güvenlik açıklarına bakacak olursak eklenen yeni katman aslında, hackerları uzak tutmak yerine, işlerini çok daha kolay bir hale getirmiş.
Eklenen güvenlik katmanında tespit edilen iki farklı güvenlik açığı nedeniyle, kullanıcının WiFi parolası ele geçirilebiliyor.Eyal Ronen ve Mathy Vanhoef tarafından tespit edilen güvenlik açığı, WPA3 standardının sonunu getirebilir.
Güvenlik araştırmacılarına göre bulunan bu zafiyetler, WPA3.1 standardının oluşması için yeterli ortamın sağlandığı görüşünde.
Eğer ki WPA3.1 standardı, yeni standart olarak kabul edilirse, WPA3 standartına geriye dönük bir destek olmayacak gibi gözüküyor.

Yorumlar