Andaloz Çorbası Tarifi

Andaloz Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Yeteri kadar tuz
  • Maydanoz

Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Küçük bir tencereye pirinci alıp üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Tenceremize tereyağını alarak eritelim.
  3. Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Kavrulan unumuza salçayı da ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
  5. Suyumuzuda ekleyerek iyice karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  6.  Önceden haşladığımız pirincimizi de ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım.
  7. Yeteri kadar tuz ve ince kıydığımız maydanozu ekleyerek karıştırıp ocağımızı kapatalım.
Afiyet olsun.

Yorumlar