Armutlu Yumuşacık Kek Tarifi

Armutlu Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 3 tane orta boy armut
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre 1 çay bardağı ceviz

Armutlu Yumuşacık Kek Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar tamda mevsimindeyken mis kokulu bir kek yapmaya ne dersiniz buyrun tarife
  1. Oda sıcaklığında yumurta ve şekeri iyice çırpalım sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpalım.
  2. Üzerine elenmiş unu, tarçın, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, düşük devirde biraz daha çırpalım.
  3. Kabuklarını soyduğumuz armutun iki tanesini küçük küpler şeklinde doğrayalım.
  4. Bir tanesini halka halka doğrayın cevizleri ve küp doğranmış armutları hafif unlayarak kek harcına ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına harcı yayalım üzerine halka şeklinde doğranmış armutları da üzerine dizip kaşıkla düzeltelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Hafif soğuyunca alttaki yağlı kağıdı çıkararak servis tabağına alalım.
  8. Dilerseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorumlar