13 Eylül 2019 Cuma

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu ciğer
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet mor soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1, 5 su bardağı ayçiçek yağı

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Kasabınıza Arnavut ciğer yapacağınızı söyleyin. Küp küp doğranmış ciğer verecektir size. Mutfağınızda bir süzgece koyun son kanı da aksın.
  2. Patatesleri de ciğer boyunda küp küp doğrayın ve 1 su bardağı Ayçiçek yağında kızartın ve tavadan çıkarıp kağıt havluda yağını çektirin ve tuz serpiniz
  3. Bir kaba 3 yemek kaşığı un koyun, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon koyun ve karıştırın
  4. Ciğerleri unlu karışımdan geçirerek fazla unları silkeleyerek atınız.
  5. Ve patatesleri kızarttığınız tavada yağı değiştirerek, yarım bardak ayçiçeği yağında kızartınız.
  6. Servis tabağına önce patatesleri, sonra ince kıyım maydanozları, sonra jülyen doğranmış mor soğanları ve en üstüne de ciğerleri koyalım ve hepsini birbirine karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder