Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu ciğer
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet mor soğan
- 10 dal maydanoz
- 1, 5 su bardağı ayçiçek yağı
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Kasabınıza Arnavut ciğer yapacağınızı söyleyin. Küp küp doğranmış ciğer verecektir size. Mutfağınızda bir süzgece koyun son kanı da aksın.
- Patatesleri de ciğer boyunda küp küp doğrayın ve 1 su bardağı Ayçiçek yağında kızartın ve tavadan çıkarıp kağıt havluda yağını çektirin ve tuz serpiniz
- Bir kaba 3 yemek kaşığı un koyun, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon koyun ve karıştırın
- Ciğerleri unlu karışımdan geçirerek fazla unları silkeleyerek atınız.
- Ve patatesleri kızarttığınız tavada yağı değiştirerek, yarım bardak ayçiçeği yağında kızartınız.
- Servis tabağına önce patatesleri, sonra ince kıyım maydanozları, sonra jülyen doğranmış mor soğanları ve en üstüne de ciğerleri koyalım ve hepsini birbirine karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder