Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu ciğer
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet mor soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1, 5 su bardağı ayçiçek yağı

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Kasabınıza Arnavut ciğer yapacağınızı söyleyin. Küp küp doğranmış ciğer verecektir size. Mutfağınızda bir süzgece koyun son kanı da aksın.
  2. Patatesleri de ciğer boyunda küp küp doğrayın ve 1 su bardağı Ayçiçek yağında kızartın ve tavadan çıkarıp kağıt havluda yağını çektirin ve tuz serpiniz
  3. Bir kaba 3 yemek kaşığı un koyun, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon koyun ve karıştırın
  4. Ciğerleri unlu karışımdan geçirerek fazla unları silkeleyerek atınız.
  5. Ve patatesleri kızarttığınız tavada yağı değiştirerek, yarım bardak ayçiçeği yağında kızartınız.
  6. Servis tabağına önce patatesleri, sonra ince kıyım maydanozları, sonra jülyen doğranmış mor soğanları ve en üstüne de ciğerleri koyalım ve hepsini birbirine karıştıralım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?