Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 10 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- Yarım limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvalarımızı yıkayıp, kabuklarını soyalım ve ayva çekirdeklerini bir kaseye ayıralım.
- Soyduğumuz ayvaları bir kasede limonlu suda kararmamaları için bekletebiliriz.
- İkiye böldüğümüz ayvaların her bir yarımına ıkı çorba kaşığı toz şeker koyalım ( benim ayvalarım köydeki ağaçtan toplama olduğu için birazcık şekilleri yamuk içlerinde ise siyah noktalar var idi o yüzden büyüklüğüne göre 1, 5 çorba kaşığı koyduğum da oldu)
- Ardından fırın poşetine ayvaları dikkatlice yerleştirelim ve biraz soyduğumuz ayva kabukları- çubuk tarçın- ayva çekirdeği ve suyu ekleyerek ağzını kapatalım.
- Fırın poşetini direk fırın tepsinin üzerine koyarak ılk 25 dk 160 derece de 35 dk ise 200 derecede pişirelim.
İsteğe göre dondurma ve ya kaymak ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder