18 Eylül 2019 Çarşamba

Buzluk için Koparat Kurabiye

Buzluk için Koparat Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr hafif yumuşamış tereyağ
  • 1 su bardağından bi rparmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Dilendiği kadar (Kuru meyve karışımı, damla çikolata, iri ceviz veya fındık)

Buzluk için Koparat Kurabiye Tarifi Yapılışı

Ben buzlukta bulunması için sürekli yapıp atarım. Ani bir misafir gelince çayın yanına çok iyi oluyor, tadından bir şey kaybetmiyor, eğer buzluğunuz da keskin bir koku yoksa kokuda oluşmuyor. 😊Gelelim yapılışına;
  1. Kuru meyveler hariç bütün malzemeleri derin bir kapta yoğuruyoruz, hafif ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerine kuru meyveleri ekleyip biraz yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Dilenirse üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder