Cezerye (Havuç Topları) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sana yağ
- 1 paket vanilya
- 20 adet petibör bisküvi
- 1 avuç ceviz
Üzeri İçin ;
- Hindistan cevizi
Cezerye (Havuç Topları) Tarifi Yapılışı
- Havuçlarımızı yıkayıp rendeleyelim , içine şekeri ve suyu ekleyip orta derecede yanan ocağımıza alalım.
- Ara ara karıştırarak havuç rengini değiştirip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan içine yağımızı koyalım ve ocaktan alalım içine vanilyamızı ekleyelim.
- Soğumasını bekleyelim el yakmayacak dereceye gelince elimizle küçük küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder