21 Eylül 2019 Cumartesi

Cezerye (Havuç Topları) Tarifi

Cezerye (Havuç Topları) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sana yağ
  • 1 paket vanilya
  • 20 adet petibör bisküvi
  • 1 avuç ceviz
Üzeri İçin ;
  • Hindistan cevizi

Cezerye (Havuç Topları) Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı yıkayıp rendeleyelim , içine şekeri ve suyu ekleyip orta derecede yanan ocağımıza alalım.
  2. Ara ara karıştırarak havuç rengini değiştirip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Ocaktan almadan içine yağımızı koyalım ve ocaktan alalım içine vanilyamızı ekleyelim.
  4. Soğumasını bekleyelim el yakmayacak dereceye gelince elimizle küçük küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder