25 Eylül 2019 Çarşamba

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 vanilya
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 paket  krema
  • 1 su bardağı süt
  • Ceviz

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Un ,şeker ve sütü karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
  2. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ve tereyağını ekleyin.
  3. Hindistan cevizi serpilmiş büyük boy tepsiye ocaktan alınca hemen dökün.
  4. Dolapta 3-4 saat bekletin.
  5. Üzerine 1 bardak süt ile çırpılmış kremayı sürün.
  6. Ben 12 parçaya böldüm.
  7. Üzerine ceviz serpip sarın.
  8. Dolapta beklemesini kısaltmayın yoksa sararken katlama çatlakları olabilir.
Hafif çok lezzetli bir tarif afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder