Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- Ceviz
Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi Yapılışı
- Un ,şeker ve sütü karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ve tereyağını ekleyin.
- Hindistan cevizi serpilmiş büyük boy tepsiye ocaktan alınca hemen dökün.
- Dolapta 3-4 saat bekletin.
- Üzerine 1 bardak süt ile çırpılmış kremayı sürün.
- Ben 12 parçaya böldüm.
- Üzerine ceviz serpip sarın.
- Dolapta beklemesini kısaltmayın yoksa sararken katlama çatlakları olabilir.
Hafif çok lezzetli bir tarif afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder