11 Eylül 2019 Çarşamba

Demleme Makarna Tarifi

Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Salçalı veya sade makarna
  • 1 paket istediğiniz makarna
  • Benim tercihim Barilla
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Pulbiber vs.
Salçalı isterseniz;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su

Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

Bu tarifle kesinlikle makarnayı haşlayıp döküp yapmanıza ve bir sürü bulaşığa gerek yok.
  1. Makarnayı tencereye alın yağı baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
  2. Altını açın ve 1 litre suyu kaynar vaziyette ekleyin. Makarna kaynayınca karıştırın ve altını kısın.
  3. Yaklaşık 25 dakikada suyunu çekince karıştırın ve işte makarna hazır.
  4. Bir pakete (500 gr) 1 litre su işte bu kadar.
  5. Eğer kıymalı isterseniz ayrı kapta pişirdiğiniz kıymayı sade haşladığınız makarnaya ekleyin ve afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder