Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Salçalı veya sade makarna
- 1 paket istediğiniz makarna
- Benim tercihim Barilla
- Zeytinyağı
- Tuz karabiber
- Pulbiber vs.
Salçalı isterseniz;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su
Demleme Makarna Tarifi Yapılışı
Bu tarifle kesinlikle makarnayı haşlayıp döküp yapmanıza ve bir sürü bulaşığa gerek yok.
- Makarnayı tencereye alın yağı baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
- Altını açın ve 1 litre suyu kaynar vaziyette ekleyin. Makarna kaynayınca karıştırın ve altını kısın.
- Yaklaşık 25 dakikada suyunu çekince karıştırın ve işte makarna hazır.
- Bir pakete (500 gr) 1 litre su işte bu kadar.
- Eğer kıymalı isterseniz ayrı kapta pişirdiğiniz kıymayı sade haşladığınız makarnaya ekleyin ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder