Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5, 5 6 su bardağı un (Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml)
İÇ HARCI İÇİN
- 5 adet orta büyüklükte kırmızı elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
- Pudra şekeri (Eğerki dolaba koyacaksanız üzerine pudra şekeri serpmeyin
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz .
- Malzemeler birbirlerine geçene kadar karıştırıyoruz.
- Ardından un ilave ederek yoğurma devam ediyorum.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceksiniz.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp yuvarlak yada olarak şekilde açıyoruz ve çok kalın ne çok ince açıyoruz açtıktan sonra hamuru dikdörtgen kesiyorum yani yanındaki ek parçaları alıyoruz.
- Ardından alt kısımdan hamuru yarısını aşağıya doğru uzun bir şekilde kesiyoruz.
- Kestikten sonra yukarıda kalan 2 parmak kesilmemiş yere iç harcı koyuyoruz.
- Ardından harcın üzerini kapatacak şekilde üstten yuvarlamaya başlıyoruz.
- Kesik olan yerlere doğru yuvarlama işlemi bittikten sonra 4 rer yada 5 şer çizik sonra kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne alıp 200 derecede ısınmış fırına koyuyoruz üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiyoruz ve fırından çıkartıp soğumaya alıyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder