Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 tane yumurta
 - 125 g tereyağı (margarin)
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 3 su bardağı un
 - Yarım paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
İç harcı için;
- 4 adet büyük elma
 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için;
- Pudra şekeri
 
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için rendelenmiş elmayı, toz şekeri ve tarçını ekleyerek pişmeye bırakalım.
 - Elmalar yumuşayıp suyunu çekmeye başladıgında ocaktan alıp sogumaya bırakalım.
 - Tart hamuru için yoğurma kabına yumurta, margarin ve şekeri alarak karıştıralım.
 - Kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş eleyerek ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
 - Hamurumuzun üstünü streç filimle kapatıp 15 dk dinlendirelim.
 - Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamur alıp kenara ayıralım.
 - Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alalım elimizle üstüne biraz bastırıp hamurumuzu açalım ve daha sonra merdane yardımıyla kalıbımızın boyu kadar açmaya devam edelim.
 - Tereyağı ile yağladığımız borcama hamurumuzu yerleştirelim.
 - Hamurumuzun üzerine hazırladığımız elmalı iç harcını boşaltarak yayalım.
 - Portakal büyüklüğünde kenarda beklettiğimiz hamuru tekrardan iki pişirme kağıt arasında merdane yardımıyla açalım
 - Daha sonra hamur kesici ile şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üzerine yerleştirelim.
 - Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35dk pişirelim.
 - Tartımız soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri dökerek dilimleyip servis edelim afiyet olsun. 
 
Yorumlar
Yorum Gönder