Etimekli Beşamel Soslu Tavuk

Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 800 gr kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz karabiber kekik pul biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel İçin ;
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • Tuz karabiber muskat
Üzerine Serpmek İçin ;
  • Rendelenmiş kaşar
  • Toz kırmızı biber

Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Yağlarını ayıklayıp yıkanmış tavukları kuş başı doğrayalım kızgın tavaya sıvı yağı koyup tavukları tavaya dökelim.
  2. 2 yemek kaşığı sirke koyup ara sıra karıştırarak tavuklar suyunu verip çekinceye kadar pişirelim.
  3. Suyu tamamen çekince soğan sarımsaktan yeşil biberi koyup kısık ateşte kavuralım.
  4. Soğanlar kavrulunca baharatları ekleyip ocağı kapatalım.
  5. Beşamel için sıvı yağı unu tencereye koyup sıcağa alalım un kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  6. Sütü ilave edelim kaynamaya çıkıncaya kadar devamlı karıştıralım.
  7. Kaynamaya başlayınca krema tuz muskat karabiberi ekleyip biraz daha ocakta tutalım beşamel çok koyu olmasın ocaktan alınca tavuğun üzerine döküp karıştıralım.
  8. Tepsiye diktiğimiz etimeklerin üzerine tavuklu harcı dökelim üzerine rendelenmiş kaşar serpelim.
  9. Toz kırmızı biber serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
    Bardak ölçüm 200 ml.

Yorumlar