Etimekli Tatlı Tarifi

Etimekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao

Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimize başlayalım, uygun bir tencereye 1 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ekleyip kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.
  3. Daha sonra muhallebiyi yapımına geçelim.
  4. Tencereye süt ,şeker, un ,nişasta ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Daha sonra ocağın altını yakıp göz göz olana kadar pişirelim.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ve margarini ekleyelim karıştıralım.
  7. Soğuduktan sonra bir paket krem şanti ekleyip güzelce çırpalım .
  8. Daha sonra etimeklerin üzerine yayalım .
  9. Üzerine hazırlamış olduğumuz Hindistan cevizi ve kakao karışımını her yerine eşit olacak şekilde dökelim.
  10. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yapalım .AFİYET OLSUN.

Yorumlar