Fırında Karnı Yarık Tarifi

Fırında Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam pul biberi

Fırında Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhabalar patlıcanları kızartmadan fırında yapıyorum ve hem lezzetli hem de kolayca pişiyor ve diyete uygun oluyor Kalorisi az diyelim biz yine de :)
Tarife gelecek olursak;
  1. Öncelikle borcama patlıcanları fotoğrafta gördüğünüz gibi alıyoruz bir fırça yardımı ile patlıcanları birer kez yağlıyoruz fırına veriyoruz 250 derecede 30 dakika kadar pişiyor. (patlıcanları uçak ile yarıyoruz pişmesi daha çabuk oluyor)
  2. Daha sonrasında iç harcını hazırlıyoruz öncelikle 3-4 kaşık sıvı yağ tencereye alıyoruz 250 gr kıymamızı 10 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Koku olmaması için daha sonra içerisine doğradığımız soğan maydanoz domatesleri koyup tuzunu atıp pul biberini salçayı ekleyip kapağını kapatıyoruz iç harcımızı pişmeye bırakıyoruz.
  4. Fırından çıkan patlıcanlar soğuduktan sonra harcımızı güzelcene patlıcanların içerisine yerleştiriyoruz.
  5. Sıcak su ile azıcık salçalı su yapıp tepsiye döküyoruz 20- 25 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
    Şimdiden afiyet olsun herkese 🌸

Yorumlar