Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
 
Beşamel sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı un
 - 4 su bardağı süt
 - Yarım yemek kaşığı tuz
 
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
 - Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)
 
Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi Yapılışı
Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.
- Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
 - O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
 - Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
 - Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
 - Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
 - En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
 - Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
 - Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder