Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Sebzeli Beşamel Soslu Graten Tarifi

Fırında Sebzeli Beşamel Soslu Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2/3 orta boy Havuç
  • Yarım Brokoli/Karnabahar‘da olabilir
  • 2/3 orta boy Patates
  • Rendelenmiş Kaşar (Gouda-Peyniri)
  • ***Eğer Markette varsa (ben Almanyadan paylaştığım için Türkiyede varmıdır bilmiyorum) Buzlukta hazır karışık sebzelerde oluyor „Kaisergemüse“ diye ama ben Taze tavsiye ederim. 👍🏼
Beşamel Sosu için:
  • • 1 Su bardağı kadar Süt (Göz kararıyla)
  • •1/2 (yarım) Tatlı kaşığı Karabiber
  • •Göz kararıyla 1 veya 1 1/2 (yarım) Tatlı kaşığı Tuz
  • •3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı kadar Un
  • Göz kararıyla Unun miktarına göre Sıvıyağ

Fırında Sebzeli Beşamel Soslu Graten Tarifi Yapılışı

  1. Sebzelerimizi yıkayıp soyup ve doğruyuyoruz.
  2. İster önceden kısaca kaynar suyun içinde yumuşasın diye haşlayabilirsiniz (ben genellikle haşlamıyorum) isteginize göre bağlı.
  3. Miktara göre farklı boylarda borcam kullanabilirsiniz.
  4. Borcamın içine sebzeleri düzgün bir şekilde ekleyebilirsiniz.
  5. Sonra beşamel sosunu hazırlıyoruz.
  6. Beşamel Sosu:Öncelikle bir tane derin tava yada küçük boyda uzun kulplu tencere alıyoruz.
  7. Sonra unumuzu ve sıvıyağımızı ekleyip ısınana kadar karıştırıp harmanlıyoruz.
  8. Un ve yağ pişince hafif baloncuklar oluşmaya başlıyor biraz kızdığında sütü ekleyip, çırpma teliyle hızlıca çırpıyoruz topak oluşmasın diye.
  9. Beşamel sosu krema haline güzel bir kıvama geldiginde ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberi de ekliyor ve karıştırıyoruz.
  10. Önce fırınımzı ısıtıyoruz (herkezin fırını farklı olduğu için kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz bu yüzden net ölçü yazmadım).
  11. Beşamel sosunu sebzelerin üzerinden gezdiriyoruz.
  12. Rendelenmiş kaşar veya Gouda Peynirini de üstüne ekleyip fırına atıyoruz.
  13. Piştikten sonra fırından çıkartıp bi kaç dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
  14. Yapanlara şimdiden Afiyet olsun. 😊🌷Bu Tarifi herzaman misafir geldiginde yada canınız çektiğinde uygulayabilirsiniz tadı gercekten mükemmel oluyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?