Fırında Sebzeli Beşamel Soslu Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 2/3 orta boy Havuç
- Yarım Brokoli/Karnabahar‘da olabilir
- 2/3 orta boy Patates
- Rendelenmiş Kaşar (Gouda-Peyniri)
- ***Eğer Markette varsa (ben Almanyadan paylaştığım için Türkiyede varmıdır bilmiyorum) Buzlukta hazır karışık sebzelerde oluyor „Kaisergemüse“ diye ama ben Taze tavsiye ederim.
Beşamel Sosu için:
- • 1 Su bardağı kadar Süt (Göz kararıyla)
- •1/2 (yarım) Tatlı kaşığı Karabiber
- •Göz kararıyla 1 veya 1 1/2 (yarım) Tatlı kaşığı Tuz
- •3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı kadar Un
- Göz kararıyla Unun miktarına göre Sıvıyağ
Fırında Sebzeli Beşamel Soslu Graten Tarifi Yapılışı
- Sebzelerimizi yıkayıp soyup ve doğruyuyoruz.
- İster önceden kısaca kaynar suyun içinde yumuşasın diye haşlayabilirsiniz (ben genellikle haşlamıyorum) isteginize göre bağlı.
- Miktara göre farklı boylarda borcam kullanabilirsiniz.
- Borcamın içine sebzeleri düzgün bir şekilde ekleyebilirsiniz.
- Sonra beşamel sosunu hazırlıyoruz.
- Beşamel Sosu:Öncelikle bir tane derin tava yada küçük boyda uzun kulplu tencere alıyoruz.
- Sonra unumuzu ve sıvıyağımızı ekleyip ısınana kadar karıştırıp harmanlıyoruz.
- Un ve yağ pişince hafif baloncuklar oluşmaya başlıyor biraz kızdığında sütü ekleyip, çırpma teliyle hızlıca çırpıyoruz topak oluşmasın diye.
- Beşamel sosu krema haline güzel bir kıvama geldiginde ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberi de ekliyor ve karıştırıyoruz.
- Önce fırınımzı ısıtıyoruz (herkezin fırını farklı olduğu için kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz bu yüzden net ölçü yazmadım).
- Beşamel sosunu sebzelerin üzerinden gezdiriyoruz.
- Rendelenmiş kaşar veya Gouda Peynirini de üstüne ekleyip fırına atıyoruz.
- Piştikten sonra fırından çıkartıp bi kaç dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Yapanlara şimdiden Afiyet olsun. Bu Tarifi herzaman misafir geldiginde yada canınız çektiğinde uygulayabilirsiniz tadı gercekten mükemmel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder