14 Eylül 2019 Cumartesi

Fırında Sebzeli İnegöl Köfte

Fırında Sebzeli İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin ;
  • Yarım kg koyun dana kıyma karışık
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 fincan su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Karabiber, tuz
Taban Sebzesi İçin ;
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
Sos İçin ;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber, pul biber ve tuz

Fırında Sebzeli İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Rendelediğimiz soğanların suyunu sıkıp geniş bir kaba alalım.
  2. Kıymayı ve galeta ununu ekleyelim.
  3. Su, tuz, karabiber ve limon suyunun içinde kabartılmış karbonatı ekleyip özleşene kadar yoğuralım.
  4. En az 1 saat dolapta bekletelim. Dinlenen köftelere şekil verip kenara alalım.
  5. Sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayalım. Tepsimizin altına sebzeleri yerleştirip üzerine köfteleri bırakalım.
  6. Sos için salça, sıvı yağ, su ve baharatları karıştırıp köftelerimizin üzerine dökelim.
  7. Aleminyum folyo sarıp 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp üzerindeki folyoyu kaldırıp tekrar fırına sürelim.
    Köfte ve sebzelerimiz pişince yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder