14 Eylül 2019 Cumartesi

Gökcesu Pilavı

Gökcesu Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Adet Büyük Boy Rendelenmiş Havuç
  • 2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 2 Su Bardağı 20 Dakika Sıcak Suda Bekletilmiş Baldo Pirinç
  • Yarım Demet Kıyılmış Maydanoz
  • 1/2 (yarım) (Yarım) Su Bardağı Doğranmış Ceviz
  • Yeteri Kadar Tuz

Gökcesu Pilavı tarifi Yapılışı

  1. Havucu ve yağları yapışmaz bir tencereye alın solana kadar çevirin.
  2. Yıkayıp nişastasından arındırdığınız pirinç̧leri de ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
  3. Kalan malzemeleri de ilave edin ve tuzunu serpin.
  4. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. 5 dakika demlendirdikten sonra servis kâsesine şekil verip ters çevirin ve ekstradan doğranmış cevizle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder