Hafif Şerbetli Pratik Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 bardak un kıvam alana kadar
Üzeri İçin ;
- Arzuya göre ince kesilmiş portakal veya limon dilimleri
Şerbeti İçin ;
- 3 bardak şeker
- 3, 5 bardak su
- Arzuya göre limon, portakal veya gül suyu damlatılabilinir.
Hafif Şerbetli Pratik Tatlım Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır köpük köpük olana kadar ve yoğurt, sıvı yağ, irmik, vanilya, kabartma tozu eklenerek bir kez daha karıştırılır.
- Un eklenir ve kıvamı kek hamuru gibi hafif koyu olana kadar un ilave edebilirsiniz.
- Yağladığınız kare yada dikdörtgen borcama döküp 180-190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Tarife göre hazırladığınız şerbeti ılık olarak pişmiş ılımış keke döküp yarım saat içerisinde servise hazırlayabilirsiniz. (fırın ısı ve ayarı değişe bilir fırınınıza göre ayarlayın) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder