18 Eylül 2019 Çarşamba

Hafif Şerbetli Pratik Tatlım

Hafif Şerbetli Pratik Tatlım Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 bardak un kıvam alana kadar
Üzeri İçin ;
  • Arzuya göre ince kesilmiş portakal veya limon dilimleri
Şerbeti İçin ;
  • 3 bardak şeker
  • 3, 5 bardak su
  • Arzuya göre limon, portakal veya gül suyu damlatılabilinir.

Hafif Şerbetli Pratik Tatlım Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır köpük köpük olana kadar ve yoğurt, sıvı yağ, irmik, vanilya, kabartma tozu eklenerek bir kez daha karıştırılır.
  2. Un eklenir ve kıvamı kek hamuru gibi hafif koyu olana kadar un ilave edebilirsiniz.
  3. Yağladığınız kare yada dikdörtgen borcama döküp 180-190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Tarife göre hazırladığınız şerbeti ılık olarak pişmiş ılımış keke döküp yarım saat içerisinde servise hazırlayabilirsiniz. (fırın ısı ve ayarı değişe bilir fırınınıza göre ayarlayın) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder