Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 tane kakaolu petibör bisküvi
  • 1 orta boy kahve fincanı kahve
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 14 – 16 çilek
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 100 gram çilekli bitkisel jöle tozu

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri robotta çekiyoruz.
  2. Sıcak kahvenin içine tereyağını atıp eritiyoruz.
  3. Tereyağlı kahveyi çektiğimiz bisküvilerin içine yavaş yavaş döküp elimizle yoğuruyoruz.
  4. Yoğurduğumuz pasta tabanı ne cıvık ne de sert olacak.
  5. Ona göre kahveyi arttırıp azaltalım.
  6. Sonra kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kalıba kaşıkla yerleştirelim bastıralım.
  7. Benim kalıbım 26 cm ama daha küçük kalıplarda daha güzel olur.
  8. Çileklerimizi ince ince doğrayalım.
  9. Bir kaba jöle tozunu dökelim.
  10. 3 su bardağı sıcak suyu döküp karıştıralım.
  11. İlk sıcağı geçince içine çilekleri atalım.
  12. Jöleyi bisküvili tabanın üstüne boşaltalım.
  13. Buzdolabına kaldırıp 2 ile 4 saat bekletelim. Afiyet olsun.

Yorumlar