Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket karbonat
- 1 portakal kabuğu parçacıkları (limon da olabilir)
- Un
Kreması İçin ;
- 2. 5 su bardağı süt
- 3. 5 yemek kaşığı şeker
- 2. 5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürene dek 2, 3 dakika çırpın.
- Sonra geri kalan malzemeleri ekleyin. Unu göz kararı koydum çok katı veya çok cıvık olmayacak şekilde.
- Tart kalıbının dibini yağlayıp hafif un serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırında pişirin.
- O sırada kreması için (tereyağı, hindistan cevizi ve vanilya hariç) bütün malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı ekleyelim. Hindistan cevizini ekleyelim.
- Kek ılıdıktan sonra ters çevirip kremayı üzerine dökelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder