25 Eylül 2019 Çarşamba

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • 1 portakal kabuğu parçacıkları (limon da olabilir)
  • Un
Kreması İçin  ;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3. 5 yemek kaşığı şeker
  • 2. 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürene dek 2, 3 dakika çırpın.
  2. Sonra geri kalan malzemeleri ekleyin. Unu göz kararı koydum çok katı veya çok cıvık olmayacak şekilde.
  3. Tart kalıbının dibini yağlayıp hafif un serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırında pişirin.
  5. O sırada kreması için (tereyağı, hindistan cevizi ve vanilya hariç) bütün malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
  6. Kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı ekleyelim. Hindistan cevizini ekleyelim.
  7. Kek ılıdıktan sonra ters çevirip kremayı üzerine dökelim. Afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder