Hindistan Cevizli Puf Tarifi İçin Malzemeler
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek toz şeker
- 1 paket toz vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tabanı için;
- Buğday bisküvi
Üzeri için;
- Toz hindistan cevizi
- Renkli şekerleme
Hindistan Cevizli Puf Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba. Bugün sizlere çocukların sevdiği Hindistan Cevizli Puf(eti puf) tarifiyle karşınızdayım. Hazır gıdalara hiç gerek olmayacak. Hadi başlayalım.
- Kreması için; Küçük bir tencereye süt, un, şeker, nişasta malzemelerini ocağa alalım.
- Elimiz tencerede karıştırma görevini görecek.
- Krema muhallebi kıvamını alınca ocaktan ayıralım, başka bir kaba koyalım ve tereyağı, vanliyayı ilave edip mikserle soğuyana kadar çırpalım.
- Krema soğuduğunda streç filmi kremanın üstünü kaplayalım, bu bir püf noktadır mesela eğer ki kabın üstünü streç ile kaplasaydık krema kabuk bağlardı.
- Streçledikten sonra onu buzdolabına atalım ve biraz bekletelim.
- Bekletildikten sonra kremayı sıkma poşetine transfer edelim, buğday bisküvisine sıkalım elimizi hafifçe ıslatarak düzeltmelerimizi yapalım ve istediğiniz şekerlemeye yada hindistan cevizine bandıralım ve hindistan cevizli puflarımızı hazır hale getirelim. Servis tabağına alalım ve HERKESE AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder